Akupunktur.

Akupunktur har historisk sine rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi og er her forklaret ud fra principperne om yin og yang.

Akupunktur har historisk sine rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi og er her forklaret ud fra principperne om yin og yang og genoprettelse af energiubalancer i livsenergien Qi. Men i Hvalsø Fysioterapi er vi desuden uddannet i moderne akupunktur og dry-needling på et forskningsbaseret og internationalt niveau.

Tidens udvikling og naturvidenskabelige fremskridt har medført et ny syn på hvorfor og hvornår akupunktur kan anvendes til at behandle lidelser og sygdomme. En tidssvarende behandling med akupunktur bør derfor baseres på en kompetent undersøgelse og diagnostik sammenholdt med moderne viden om sygdomme, symptomer, smerter og funktionsforstyrrelser. Dette forudsætter samtidigt en mere kritisk tilgang til de sygdomme og lidelser, der kan behandles med akupunktur.

Behandling sker ved, at man stikker tynde nåle i hud og muskler. Nålene stimulerer nervesystemet og denne stimulering kan medføre smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af musklerne. Der sker en udskillelse af smertedæmpende hormoner. Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt føles en ”varme”, ”prikken”, eller en let ”sovende” fornemmelse.

Typisk indsættes 4-8 nåle, behandling varer 15-20 minutter og efter 3-5 behandlinger kan positive effekter vise sig som forbedret nattesøvn, smertereduktion og en bedring af de fysiske funktioner.

Akupunktur kan f.eks lindre muskel- og ledsmerter, lindre hovedpine, mildne kvalme, hedeture samt gener relateret til kræft.

Ved længerevarende lidelser virker akupunktur bedst ved en serie på 6-12 behandlinger pga den akkumulerende virkning akupunktur har.

Akupunktur er en sikker og bivirkningsfri behandlingsmetode.