FysioPilates.

FysioPilates er en træningsform som sigter mod at optimere en grundlæggende base for al muskelaktivitet og bevægelse i bevægeapparatet (kroppen).

Basen udgøres af bækkenbunden, mellemgulvet og de dybe mave- og rygmuskler. Der arbejdes ud fra en idé om at disse muskler aktiveres inden der sker anden bevægelse.

FysioPilates kræver koncentration, tålmodighed og kropsbevidsthed – eller et ønske om at forbedre disse parametre hos sig selv.

Det handler ikke om sved-på-panden, men en lyst og vilje til at dykke ned i egen krop, mærke efter, fornemme og arbejde med kvalitet og detaljer i den enkelte bevægelse.

Alle kan dyrke FysioPilates!

FysioPilates udspringer fra den klassiske Pilates, men er udviklet af fysioterapeuter til brug i daglig praksis og som holdtræning og adskiller sig meget fra den klassiske version.

FysioPilates berører alle dele af bevægeapparatet og udover de tidligere nævnte parametre, kan andre positive sidegevinster ved FysioPilates være:

  • Bedre kropsholdning
  • Nedsat stressniveau
  • Færre smerter i bevægeapparatet (såfremt man har smerter)
  • Positiv effekt på bækkenbunden. Hvilket kan forbedre : efterfødselsproblematikker (kvinder), bækkenbund (mænd) og inkontinens ( begge køn).